Speciale technieken


Nagelregulatietechnieken – orthonyxie

Innovatie methodes voor het corrigeren van ingegroeide nagels. Metalen of glasvezel beugeltjes worden op de nagel geplaatst zodat deze in een correcte baan worden geleid. Op die manier kan deze weer zijn normale groeivorm aannemen.

Klachten van ingegroeide nagels worden verminder of zelfs helemaal verholpen.

Silicone hulpmiddelen – orthoplastie – orthesen

De siliconen hulpmiddelen of orthesen worden op maat vervaardigd om op, onder of tussen de tenen te dragen zodat de tenen in een gecorrigeerde stand komen, of om drukpunten op te heffen om pijn te vermijden.

Nagelcorrectie technieken- onychoplastie

Bij een brokkelende nagel of een nagel met een ontbrekend stukje kan door middel van een kunststoflaagje een stuk nagel bij geboetseerd worden .

Het resultaat is heel natuurlijk: een volgroeide en gladde nagel.

Door deze techniek kan de nagel verder groeien in zijn natuurlijk nagelbed, waardoor verdere scheefgroei van de nagel verhinderd wordt en later problemen uitblijven.

Ik maak standaard gebruik van de ‘natfreestechniek‘. Dit is een techniek waarbij de frees van het freestoestel een fijne spraynevel spuit op de te behandelen zone. Dit is hygiënisch en voelt tegelijkertijd comfortabel en verkoelend aan .Hierdoor is de behandeling volledig pijnloos. Een ander groot voordeel is dat de behandelde plek continue ontsmet wordt.